LÜTFEN AÇIKLAMALARIN TAMAMINI OKUMADAN VE DUYURULAR KISMINDAKİ VİDEOLARI İZLEMEDEN BAŞVURU YAPMAYINIZ
5434 SAYILI KANUNUN 40. MADDESİ GEREĞİ 65 YAŞINI DOLDURMUŞ HİÇ KİMSE USTA ÖĞRETİCİ OLARAK GÖREV ALAMAZ.
Başvurularınızı takvimde belirtildiği gibi 01-31 Ağustos tarihleri arasında e-yaygın sistemi üzerinden yaparak başvuru dosyasını kuruma elden teslim ediniz.
Belirtilen tarihlerden önce ya da sonra yapılan başvurular "takvim dışı başvuru" sayılacağından sıralamaya girmeyecektir.
E-YAYGIN sisteminde istenen belgeleri yüklemeyen veya belgeleri eksik/hatalı yüklenmiş olanların başvuruları değerlendirilmeye alınmayıp reddedilecektir.
Başvuruları reddedilen Usta Öğretici Adayları eksik belgelerini başvuru süresi içinde sisteme tekrar yüklemeleri ve başvurularını yenilemeleri gerektiğinden başvuruya ait Onaylandı/Reddedildi durumlarının "E-YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol edilmesi gerekmektedir.
Kurumumuz kadrolu öğretmenleri dışında, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlardaki kamu görevlileri ve emekli olanların başvuruları aynı şekilde MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü E-YAYGIN ( https://e-yaygin.meb.gov.tr) sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılmaktadır.
Başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek veya aykırı beyanda bulunarak başvuruda bulunanlar ile gerçeği gizleyerek başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
Usta Öğretici Başvuru Sıralaması; başvurularda yüklenen belge ve kurs tercihleri Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün ilgili yönerge ve genelgeleri doğrultusunda incelemesi tamamlandıktan sonra, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Başkanlığında kurulacak komisyon tarafından puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.
ONAYLANAN SIRALI LİSTE KURUM WEB SİTEMİZDE YAYINLANACAK OLUP 1 YIL SÜREYLE GEÇERLİ OLACAKTIR.
KURS BAŞVURUSUNA BAŞLAMADAN ÖNCE YÜKLENMESİ GEREKEN TÜM BELGELERİ BİLGİSAYARINIZIN MASA ÜSTÜNE İNDİRİP HAZIR EDİNİZ. (Sadece PDF, JPEG, JPG, PNG, TIFF Dosya Tipinde En Fazla 512Kb Boyutunda Dosya Yükleyiniz.)
YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER (Başvuru formunda gerekli açıklamalar mevcuttur.)
1-Eğitici niteliğinize ait Yeterlilik Durum Belgesi; Diploma, Ustalık Belgesi, Antrenörlük Belgesi, Hafızlık Belgesi, İcazet Belgesi, 4.Seviye Kurs Bitirme Belgesi vb. 4. Seviye Mesleki Yeterlilik Belgesi
2-(Varsa) Ek Puan Getirecek Belge: Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Diploması, Lisans Diploması, Ön Lisans Diploması, Pedagojik Formasyon Belgesi (Eğitim Fakültesi mezunu olmayanlar), Usta Öğreticilik Belgesi,
3-SGK Hizmet Döküm Belgesi Kamu kurum ve kuruluşlarında kendi alanında eğitici olarak görev yaptığını gösteren sigorta günleri
4-Resmi Kurumlarda görev yapanlar için Görev Yeri Belgesi
5-Adli Sicil Kayıt Belgesi
6-Sağlık Raporu
7- Erkek Usta Öğreticiler İçin Askerlik Durum Belgesi
8-İş Güvenliği Belgesi (son 3 yıl içerisinde alınmış olmak)
9-Oryantasyon Belgesi
10- Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı için Hijyen Belgesi
NOT: E- Yaygın sistemine belgelerin aslı veya e-devletten karekod’lu olarak indirilen belge yüklenecektir.
Halk Eğitim Merkezlerinden alınan kurs bitirme belgeleri gibi belgelerin yüklenmesine gerek yoktur.
KURS SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1- Ücretli Usta Öğretici olarak kurs açabilmek için, Hayat Boyu Öğrnme Genel Müdürlüğü Web adresinden Programlar/Yaygın Eğitim Kurs Programları sekmesinden ilgili kursun sağ tarafta ilk "Görüntüle" linkini tıklayıp programın "EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ" ndeki şartları inceleyiniz. Mezuniyet Belgesi, Ustalık Belgesi veya diğer yeterlilik belgelerinden birisi ile mesleki deneyim süresine sahip olup olmadığınıza göre durumunuzu değerlendiriniz. Eğitmen olmak için sadece "Usta Öğretici Belgesi" yeterli değildir.
2-"Uzaktan Eğitim-Eş Zamansız" yazılı olan kurslar ile 4. Seviye Kursları SEÇMEYİNİZ
3-Mezuniyetinizin veya yeterlilik belgenizin uygun olmadığı kursları seçmeyiniz
DİKKAT!!! ALAN DIŞI MEZUNİYET BELGESİNE DE PUAN VERİLMEKTEDİR
Örnek: Futbol Kursuna Antrenörlük Belgesi ile başvurmuş bir kişi 0 (sıfır) puan alır. Ancak, bu kişinin ayrıca aşağıdaki belgelerden biri ya da birkaçı varsa ve e-yaygın sistemine yüklemiş ise hanesine puan olarak eklenir.
- (1 Tane) Alan Dışı Lisans mezunu olup, diplomasını sisteme yüklediğinde 4 puan,
- (1 Tane) Alan Dışı Ön Lisans mezunu olup, diplomasını sisteme yüklediğinde 2 puan,
- (1 Tane) Lisans mezunu olup, Pedagojik Formasyon Belgesi almış ve sisteme yüklemişse 6 puan,
- (1 Tane) Usta Öğreticilik Belgesi olup sisteme yüklemişse ek 1 puan,
-Alanında Hizmet/İş Deneyimi süresini 360'a bölümünden çıkan puan,
MEZUNİYET BELGESİ AÇIKLAMASI
4- Mezuniyet durumlarına göre puan verilmektedir. Örnek: Eğitim Fakültesi Lisans Mezunları 47 puan, Lisans mezunu 40 puan, Formasyonu olan lisans mezununa ilave 6 puan (Toplam 46 puan) gibi puan değerleri belirlenmiştir. "Mezuniyet Belgesi" olarak yüklenecek belge, Modüler Kurslar Programında ilgili kursun Eğitici Nitelikleri bölümünde istenen mezuniyet seviyesine ait Diploma sureti olmalıdır.
Kişi Lisans mezunu olup Formasyonunu (Öğretmenlik Sertifikası] dışarıdan almışsa her ikisini de ayrı ayrı "Mezuniyet Belgeleri" alanına yüklemelidir.
BARKOTLU PDF HİZMET DÖKÜMÜNÜN E-YAYGIN SİSTEMİNE YÜKLENMESİ
5-SGK Hizmet Döküm Belgesi E-Devlet üzerinden PDF formatında ve BARKOTLU olan indirilmelidir. Fotoğraf (JPEG) görüntüsü YÜKLEMEYİNİZ. Mevzuat gereği Alanında Hizmet/İş Deneyimi yıl (360 Sigortalı İş Günü) için 1 (bir) puan verilmektedir. Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, kamu kurum ve kuruluşları ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel kurumlarda eğitici olarak çalışılan süreler dikkate alınacaktır. Bu alana başka bir belge yüklemeyiniz.
Adres:
Selçuklu Mahallesi 1 Nolu Sokak No57 AHLAT/BİTLİS
Telefon
04344124023/24